Meer informatie?

Neem contact op met Kwaliteit in Praktijk en vraag naar Menno Bouman. Hij beantwoordt graag al uw vragen.
Fysiotherapie praktijken

Kwaliteitsmanagementsysteem


De nieuwe HKZ-norm voor Extramurale Fysiotherapiepraktijken is er!

Kwaliteit in Praktijk adviseert en begeleidt fysiotherapiepraktijken bij de opzet en implementatie van kwaliteitsmanagementsystemen.
Kwaliteit in Praktijk is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe HKZ-norm voor de extramurale fysiotherapie.

Wat is de HKZ-norm?

De HKZ-norm is een pakket normen voor externe toetsing van kwaliteitsmanagementsystemen in een bepaald deel van de zorgsector. Deze normen zijn door de veldpartijen zelf beschreven, onder regie van HKZ.

Wat betekent het HKZ-certificatieschema voor u als praktijkhouder?

De HKZ-norm bevat norm-eisen die u in uw praktijk kunt implementeren. U krijgt hiermee de mogelijkheid om uw praktijk eenvoudiger en gestructureerd te managen. De HKZ-norm bevat rubrieken op de gebieden zoals kwaliteitsbeleid, inventarisatie en beheersing van risico’s, functioneringsgesprekken en uiteraard de primaire behandelprocessen. Deze rubrieken hebben in de eerste plaats ten doel uw praktijk op gestructureerde wijze efficiënt te laten functioneren en de klanttevredenheid te verhogen. U kunt zich door middel van deze norm onderscheiden van uw concurrentie. Kwaliteit in Praktijk zorgt, samen met u als praktijkhouder / fysiotherapeut, met behulp van de nieuwe HKZ-norm dat uw praktijk inzichtelijk is en eenvoudig te besturen is. Uw (toekomstige) patiënten, ketenpartners en zorgverzekeraars zullen dit weten te waarderen.

Voor implementatie van het HKZ-certificatieschema in uw praktijk is ons ‘HKZ-implementatiepakket’ hét praktische en betaalbare instrument.
Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe HKZ- implementatiepakket

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek: neem gerust even contact met ons op of stuur een e-mail naar info@kwaliteitinpraktijk.org.