Tandarts en mondzorg praktijken

ISO 9001-certificering voor mondhygiënepraktijken


Experiment Taakherschikking. Heeft u het vertrouwen van uw verwijzers?
Er is veel te doen rondom het Experiment Taakherschikking. Gaat u zelf een kleine caviteit bij uw patiënt behandelen?
Belangrijk is dat u als mondhygiënist het vertrouwen heeft van de tandartsen waarvan u ook patiënten behandelt. Gaan zij accepteren dat u een kleine caviteit bij een van hun patiënten behandelt?
Verwijzen zij nadien nog patiënten naar u door?

Het gaat om vertrouwen!
U wilt het vertrouwen van uw verwijzers hebben dat u verantwoorde zorg levert. Kwaliteit in Praktijk heeft speciaal hiervoor een product ontwikkeld waarmee het aantoonbaar wordt dat uw praktijk aan alle voorwaarden voldoet om verantwoorde zorg te verlenen.
Dit product geeft recht op het door ons uitgegeven Verklaring van Conformiteit op basis van de ISO 9001 kwaliteitsnorm. Dit is geen ISO 9001-certificaat en geeft daarom geen administratieve overlast.

Het ISO 9001 implementatiepakket voor mondhygiënepraktijken
Basis voor onze Verklaring van Conformiteit is het ISO 9001 implementatiepakket voor mondhygiënepraktijken
Hét werkboek met alle protocollen voor de mondhygiënepraktijk op USB-stick. Meer dan 500 tandarts-, orthodontie- en mondhygiënepraktijken werken al met dit product.

Het ISO 9001-implementatiepakket bestaat uit een werkboek en USB-stick. In het werkboek staat beschreven aan welke eisen uw praktijk dient te voldoen én op de wijze waarop u deze eisen het best en efficiënt in uw praktijk kunt implementeren. Het boek staat vol met tips en aanwijzingen waarmee u veel tijd en energie zult besparen en uw praktijkvoering kunt optimaliseren. Het boek is geschreven op basis van onze ervaringen met de implementatie van de ISO 9001-norm in mondzorgpraktijken.

Alle (hygiëne)protocollen op een rijtje. Het papierwerk is al voor u gedaan
De USB-stick bevat het voorbeeld ISO 9001-kwaliteitshandboek van een mondhygiënepraktijk. Het bevat alle relevante protocollen, richtlijnen en wetgeving waar een mondhygiënepraktijk mee te maken kan krijgen. Alle procedures, protocollen en formulieren die u binnen het ISO 9001-kwalliteitsstysteem moet gebruiken staan als voorbeeld op de USB-stick. U hoeft zelf geen nieuw kwaliteitshandboek te schrijven, dat hebben wij al voor u gedaan. U hoeft het alleen maar aan te passen op de specifieke aspecten van uw praktijk. Zo bespaart u veel tijd zonder dat u een standaard kwaliteitshandboek heeft.

Praktijkbezoek bij aanschaf van ons ISO 9001-implementatiepakket
Wanneer u ons implementatiepakket bestelt krijgt u een praktijkbezoek van één van onze adviseurs. Deze zal samen met u eventuele knelpunten inventariseren en verbetermogelijkheden aanreiken. U maakt hiermee een goede start naar optimalisatie van uw praktijkvoering. Voor het praktijkbezoek berekenen wij alleen de reiskosten, € 0,35 / km vanaf Bussum.

Over Kwaliteit in Praktijk
Kwaliteit in Praktijk begeleidt al sinds 2010 tandarts- en orthodontiepraktijken naar succesvolle ISO 9001 certificering. Alle protocollen die wij ontwikkeld hebben voldoen aan de ISO 9001 norm. Met ons ISO 9001 implementatiepakket kunt u zelf en in uw eigen tempo al aan de slag gaan waardoor u veel kosten bespaart. Alleen daar waar u wat hulp nodig denkt te hebben schakelt u ons gewoon in.
Als geen ander weten wij dat u op de kosten moet letten. Daarom zit u bij ons nooit aan een contract vast.

Klik hier om een voorbeeldprotocol te bekijken.

Het kwaliteitshandboek dat u aanschaft is beoordeeld door certificerende instantie Tüv en voldoet aan de ISO 9001 norm.
klik hier om de verklaring van Tüv te lezen.
Ook voor uw praktijk ligt een betaalbaar ISO 9001-certificaat nu binnen handbereik.

Klik hier om het ISO 9001 implementatiepakket te bestellen.

Klik hier wanneer u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken dat wij bij u in de praktijk komen om het ISO-9001 implementatiepakket te laten zien.