Tandarts en mondzorg praktijken

HKZ-Kwaliteitsmanagementsysteem op basis van KNMT-praktijkprotocollen


Kwaliteit in Praktijk begeleidt al 15 jaar tandartspraktijken bij de structurering en verbetering van hun praktijkorganisatie. Denk hierbij aan hygiëne (KNMT-richtlijn infectiepreventie mondzorgpraktijken), radiologie, personeelsdossiers, etc. Alles op basis van de HKZ-norm voor mondzorgpraktijken.

Kwaliteit in Praktijk levert altijd maatwerkbegeleiding bij u in de praktijk waardoor uw kwaliteitssysteem exact past bij uw praktijk en uw investering altijd kosteneffectief is. Geen vast bedrag betalen en maar afwachten wat u ervoor krijgt maar proactieve en afgestemde begeleiding.
Onze begeleiding vindt altijd plaats op basis van de HKZ-norm voor mondzorgpraktijken en een set KNMT-praktijkprotocollen die wij speciaal voor de KNMT hebben ontwikkeld.
U ontvangt een digitale implementatiehandleiding met de set KNMT-praktijkprotocollen. De implementatiehandleiding bevat alle eisen vanuit de HKZ-norm die door ons zijn vertaald voor de tandartspraktijk, toegelicht met adviezen en tips hoe u deze het best in uw praktijk kunt implementeren.
De digitale KNMT-protocollen vormen het gedocumenteerde deel van het kwaliteitssysteem: Het kwaliteitshandboek.
Met de digitale implementatiehandleiding en KNMT-praktijkprotocollen als basis, aangevuld met onze praktijkspecifieke begeleiding heeft u straks een kwaliteitssysteem dat iedereen binnen uw praktijk begrijpt en waarde aan uw praktijk toevoegt.
Deze set KNMT-protocollen met implementatiehandleiding wordt u aangeboden voor € 345,— (excl. btw).
KNMT-leden betalen slechts € 199,00 (excl. btw).

Klik hier voor om direct door te gaan naar het HKZ-implementatiepakket

Klik hier om het HKZ-implementatiepakket direct te bestellen.

ISO 9001 certificaat voor praktijk Houttuinen Emmeloord
Na onze begeleiding heeft praktijk Houttuinen in Emmeloord van certificeerder Tüv het ISO 9001 certificaat ontvangen voor algemene tandheelkunde, orthodontie en implantologie. Van harte gefeliciteerd!
De ervaring van Sylvia Nugter, praktijkmanager bij praktijk Houttuinen
“Nadat we besloten hadden om tot een certificering over te gaan, waren wij van mening dat een goede begeleiding in het proces hiernaartoe noodzakelijk was. Via een collega orthodontist in Zwolle werd Menno van Kwaliteit in Praktijk aanbevolen.
Wij hebben Menno leren kennen als een vriendelijk en zeer punctueel persoon die gedreven is in zijn vak. De wijze van begeleiding sprak ons erg aan, de adviserende benadering en de duidelijke communicatie heeft bijgedragen aan een goed verloop naar de uiteindelijke certificering.”

Leest u hieronder de ervaringen van uw collega’s over de samenwerking met Kwaliteit in Praktijk:

ISO 9001-certificaat voor Orthodontiepraktijk Van Spronsen, Almere
Afgelopen jaar is Orthodontiepraktijk Van Spronsen in Almere door onafhankelijk certificeerder Tüv ISO 9001 gecertificeerd. Wij feliciteren Dr. van Spronsen en zijn team met deze prestatie.
twee citaten uit de auditrapportage van Tüv:
“Algehele conclusie:
De organisatie heeft volgens de lead auditor aangetoond een zodanig niveau van kwaliteitsmanagement te voeren dat hij aan het management van TÜV Nederland adviseert Orthodontiepraktijk van Spronsen zonder voorwaarden te voorzien van een kwaliteitsmanagementsysteemcertificaat volgens ISO 9001”
“De organisatie probeert structureel zichzelf te verbeteren door haar prestaties te analyseren. Veranderingen in de organisatie en haar productieprocessen worden beheerst doorgevoerd. De organisatie bezit het vermogen om met behulp van analyses van productmonitoring en procesmonitoring preventieve maatregelen te treffen. Gesteld kan worden dat het kwaliteitsmanagementsysteem de organisatie in staat stelt haar doelstellingen te bereiken en hiermee effectief is.”
De ervaring van Dr. van Spronsen wat betreft de begeleiding door kwaliteit in Praktijk:
“Ik kijk terug op een leuk traject en vond de samenwerking zeer plezierig. Dank hiervoor!”

Orthodontiepraktijk Potgieser, Winschoten
“Kwaliteit in Praktijk heeft het ons mogelijk gemaakt onze praktijk te laten certificeren in korte tijd en tegen minimale kosten. Begeleiding was prettig, no nonsense en to the point. Het uitstekende voorbeeld kwaliteitshandboek maakte het opzetten van een kwaliteitssysteem op maat goed te doen, waar de eigen praktijkvoering beter door wordt.”

Veronique van Gemert, Venlo
“Wij zijn begeleid door Menno tijdens ons certificeringstraject. Er moest heel veel gebeuren en we zagen er erg tegenop, maar Menno heeft ervoor gezorgd dat het ons toch gelukt is. De persoonlijke begeleiding hebben wij als erg prettig ervaren. Altijd bereikbaar en als hij telefonisch niet bereikbaar was, dan mailde hij je nog dezelfde dag terug. Kortom, een aanrader als je opzoek bent naar een bedrijf dat je persoonlijk begeleidt tijdens je certificering en dat altijd bereikbaar is.”

Brouns Orthodontie, Waalre en Venlo
“Wij vonden het erg prettig dat het een heel individuele en persoonlijke benadering was. Niet een afgeraffeld kant en klaar pakket, maar een op maat gesneden invulling en direct contact!”

Orthodontiepraktijk Van der Beek, Uithoorn
“Het kwaliteitshandboek en de bijgeleverde voorbeeld protocollen waren handzaam en makkelijk aan te passen aan mijn eigen praktijksituatie, zonder essentiële informatie te verliezen. De begeleiding was ter zake en plezierig.”

Klik hier voor meer informatie over het HKZ-implementatiepakket.

Klik hier om direct door te gaan naar de pagina voor mondhygiënepraktijken

Klik hier om het implementatiepakket direct te bestellen.