Tandarts en mondzorg praktijken

Kwaliteit in Praktijk werkt samen met www.tandarts.nl


23 February 2021

Kwaliteit in Praktijk werkt samen met de website www.tandarts.nl

Kwaliteit in Praktijk is een samenwerking aangegaan met de website tandarts.nl. Het platform tandarts.nl wordt per maand bezocht door ruim 300.000 zorgconsumenten die meestal via zoekmachines als Google op de site komen. Naast de vele mondzorg gerelateerde kennispagina’s en nieuwsberichten met onderwerpen als mondhygiëne, aandoeningen, angst, behandelingen en kosten zijn meteen ook alle tandarts en mondhygiënepraktijken in de buurt zichtbaar. Beter geïnformeerd kunnen zorgconsumenten op deze manier de keuze maken voor de tandarts die het best bij hen past.

Meer toegevoegde waarde
In de vernieuwde opzet van Tandarts.nl (november 2020) is naast een snellere en completere site voor bezoeker ook gewerkt aan het ontwikkelen van service items als toegevoegde waarde voor praktijken.
De samenwerking van Kwaliteit in Praktijk met Tandarts.nl gaat invulling geven aan kwaliteitsverbetering, het ontzorgen van praktijken en het verlagen van praktijkkosten.

Helpende hand
Nieuw is ook de mogelijkheid voor praktijken om zich te laten waarderen met 2, 3, 4 of 5 sterren. Hierdoor kunnen praktijken zich onderscheiden op o.a. kwaliteit, hygiëne en serviceverlening aan de patiënt.
De objectieve waarderingsmethodiek d.m.v. een vragenlijst en praktijkbezoek door een auditor bevat de onderwerpen: (stralings)hygiëne, dossiervoering, (behandel)protocollen, specialisaties, service, klachtenregeling, patiëntveiligheid en Arbo, personeelsbeleid en de rol van de praktijk in de lokale zorgketen.
Op basis van de resultaten van de vragenlijst en het praktijkbezoek worden 2, 3, 4 of 5 sterren aan de deelnemende praktijk toegekend. De waardering kan worden weergegeven op de website van de praktijk wat nog meer vertrouwen geeft aan de zorgconsument.

Deze waarderingsmethodiek kan voor praktijken ook als verbeterinstrument dienen.
De door de praktijkhouder ingevulde vragenlijst wordt door de auditor in de praktijk gecheckt. Waar nodig wordt praktisch advies gegeven. Hiermee heeft praktijkeigenaar goed inzicht in waar zijn/haar praktijk staat op de kwaliteitsladder en kan gericht verbeteren. Hiermee is het doorlopen van een intensief en kostbaar traject van een ISO-9001 of HKZ certificering niet meer nodig.

Bel voor meer informatie even naar 035 6920628 of vul ons contactformulier in.
Kijk ook even op www.tandarts.nl